La ce sa fiti atenti cand vreti sa luati masini de vanzare second hand

O masina este indispensabila astazi mai ales ca se intampla adesea sa aveti mai multe lucruri de facut, intr-un timp foarte scurt. In loc sa asteptati mijloacele de transport in comun si sa stati in aglomeratie mai bine va deplasati cu propria masina, in confort sporit. Pe piata gasiti la vanzare atat masini noi, la preturi mai mici ca acum sapte ani, cat si masini second hand, poate la fel de bune ca unele noi.

In cazul unor masini de vanzare second-hand sunt mai multe capcane pe care un cumparator avizat le poate evita foarte usor daca stie ce anume sa observe la masina si cum sa analizeze ceea ce ii ofera vanzatorul. In primul rand, trebuie facuta o inspectie vizuala serioasa, pentru a se vedea daca masina nu e lovita sau nu are urme evidente de reparatii. Reparatiile si loviturile recente se pot vedea imediat prin diferentele de culoare si de luciu ramase in urma revopsirii. Se mai inlocuiesc frecvent si spoilerele, care sunt din plastic si nu prea rezista ani la randul la o uzura constanta, pot aparea urme vizibile si probleme la imbinarile acestor masini de vanzare, asa ca trebuie sa fiti cu bagare de seama la orice detaliu, la fel ca si la suportul placutelor de inamatriculare. Dupa ce v-ati convins ca in exterior nu sunt probleme, puteti incepe inspectia interiorului masinii. Aici trebuie multa atentie la numarul de kilometri parcursi si gradul de uzura al elementelor interioare. Daca sunt putini kilometri parcursi dar masini de vanzare prezinta urme accentuate de uzura, atunci kilometrajul nu e cel real.

La fel, trebuie verificate sistemele, trebuie facuta inspectia tehnica a motorului, verificate discurile de frana, pneurile si tot ce e dedesubtul masinii, la motor, uleiul, si numai la un service autorizat. Etapa finala este condusul efectiv, verificarea miscarilor volanului, zgomotele caroseriei, turatiei motorului, comportamentului rotilor. Nu uitati nici de verificarea actelor si datelor tehnice, cartii tehnice.

Remedii obtinute din castraveti

Castravetele este o leguma care se gaseste in orice casa. Mai ales in timpul verii, acestia nu lipsesc din nicio gospodarie. Pe langa gustul foarte bun, au nenumarate beneficii in viata de zi cu zi; partea cea mai buna este ca nu sunt deloc costisitori. Consumat in mod constant, castravetii pot ajuta in cazul afectiunilor renale, guta, colici abdominali, probleme digestive si in special ajuta la detoxifierea organismului. De asemenea, decoctul de seminte este un remediu si pentru tuse. Se prepara o bautura din o lingura de seminte uscate la o cana de apa. Se fierb impreuna si se serveste rece. Se poate consuma sub forma de suc, unguent si chiar si cruda in salate. Pe langa beneficiile pe care le aduce organismului, acesta aduce beneficii si in cosmetica; se folosesc felii de castravete pentru iritatiile ochilor, pentru ca are efect de hidratare si catifelare.

Cauti un televizor HD pentru familia ta? Consulta acum oferte TV la pricezebra HD!

Oricat de mult ne-am dori, televizorul ne va lasa la un moment dat si va trebui sa cumparam unul nou. Motivele pentru care se intampla asa ceva sunt multe, de la intretinere pana la modul in care ne „jucam” cu el, pana la modul in care raspunde televizorul la comenzile date de telecomanda si la calitatea pieselor din interior. Daca vreti sa va schimbati televizorul vechi cu unul HDTV puteti sa cautati oferte TV la pricezebra, acolo unde veti avea surpriza sa descoperiti ofertele marilor retaileri grupate pe categorii, lichidari de stoc, discounturi si produse resigilate.

Cand v-ati hotarat sa luati unul dintre televizoarele din oferte TV la pricezebra e bine sa va ganditi serios si la ce inseamna un HDTV si cum trebuie ales pentru a nu cheltui banii degeaba pe un televizor care merge mai putin de un an. Televizoarele HD sunt de trei tipuri, in functie de ecran. LCD, mai luminoase, dar se strica mai greu, plasmele, cu o gama foarte mare de culori afisate, LED, cu rata de contrast mare, consumatori mici de energie, ultra-subtiri. Cele mai bune sunt plasmele si LED-urile, avand si rezolutii uimitor de bune si o calitate a imaginii impecabile, mai ales cele mari.

Rezolutia televizoarelor HD din oferte TV la pricezebra depinde si de marimea ecranului, cea mai importanta atunci cand vreti sa alegeti cu cap un tv HD. Conteaza mult spatiul unde va fi amplasat televizorul, asa ca e bine sa luati un televizor HD cu un ecran de 42 inch, care ofera o experienta buna si rezolutie impecabila. Rezolutiile pot fi redate conform standardelor 1080p sau 720p-daca serviciile ce urmeaza sa fie redate in HD sunt 720 nativ iar imaginile sunt bune si nu merita sa fie redate doar pe 720p HDTV. Daca vorbim de rezolutia pe 1080p HDTV, aceasta nu este imbunatatita daca semnalele au limitare pe 720p.

Pe final, trebuie sa va puneti si o serie de intrebari inainte de a cumpara efectiv produsul dorit: ce buget am alocat pentru televizor?, ce marime trebuie sa aiba ecran, ce mi-ar place sa vad, la ce veti folosi televizorul, care caracteristici va atrag si ce v-ati dori de la televizor.

Nu stiu cum!

nu stiu cine sta intre mine si mine adesea, de nici macar nu ma pot intelege iar uneori din atata diversitate imi vine foarte greu alege. nu stiu cine ma arunca pe pasii grabiti ai veseliei uneori si nici cine imi dicteaza lacrimile care imi curg pe obraji ca niste fiori nu stiu cine sta intre mine, cel de zi - ascunzandu-l perfect pe cel de noapte plin de melancolie si neimplinire poate… nu stiu cine sta intre mine si cine ma poate gandi in toate felurile ce nici macar eu nu stiam ca pot fi poate ca sunt doi sau trei sau mai multi Ele sau Iele cu plete de nuiele. dar dintre toate acestea pasii imi sunt tot marunti. Nu stiu cine ma ascunde una de alta poate e momentul sa imi scriu pe palma cu dalta sa imi amintesc - ziua ce noaptea gandesc si noaptea ce ziua vorbesc sa imi dau silinta sa ma invat cu mine, cu mine, cu mine, mine, ine, ne, e eee ee E greu… Viata cica te invata mereu. Dar de ce mama naibii trebuie sa ne fie atat de greu?

Ce investitii presupun niste sisteme de panouri fotovoltaice si cat de eficiente sunt?


Decat sa dati sute de lei pe facturile la energie electrica si sa va pierdeti economiile facute doar pe plata utilitatilor, mai bine faceti o miscare inteligenta si cumparati panouri fotovoltaice. Cu astfel de panouri puteti avea apa calda la discretie si o locuinta incalzita fara costuri prea mari, durata lor de viata depaseste 20 de ani, intretinerea e simpla, iar amortizarea investitiei initiale se face rapid, in cativa ani.

Ca sa aveti un confort sporit trebuie sa cumparati sisteme de panouri solare si un boiler extern pentru apa calda menajera, componente care va pot ajunge undeva la 600-800 euro tinand cont de preturile actuale medii. Nu e recomandat sa ne orientam catre sistemele ieftine pentru ca au o fiabilitatea scazuta, asa ca e mai bine sa cautam panouri fotovoltaice pret, ale caror costuri incep de la 1.400-1.600 de euro, boilerul exterior avand capacitati de pana la 200 de litri-se asigura confortul necesar pentru o familie extinsa, cu patru membri. Sistemele care includ si boilerele exterioare sunt folosite doar primavara si toamna, vara.

Daca vreti un sistem panouri fotovoltaice cu boiler in interior, atunci pretul instalatiei va urca si la 25.000-30.000 de euro. Totusi, bugetul alocat cumpararii de panouri solare poate varia in functie de pozitionarea cardinala a locuintei, de tipul de incalzire sau de eficienta izolatiei termice. Amortizarea se face cam in cinci ani, chiar doi ani, iar facturile scad cu 60%.

Pentru a beneficia cat mai mult de energia electrica si a mentine randamentul instalatiei panourilor solare ele trebuie curatate periodic-o intretinere defectuoasa poate duce si la scaderea eficientei cu 30 de procente. Prin urmare, panourile solare fotovoltaice sunt foarte bune atat la o casa mai micuta, cat si la o vila, va asigura curent electric de calitate pentru orice activitate din casa, sunt usor de montat, usor de ingrijit si simplu de folosit.

Decizii corecte?

Stau de multe ori si ma intreb: oare cum poti sa iti dai seama ca decizia pe care tocmai ai luat-o este cea corecta? Apoi, imi raspund cu resemnare ca nu prea ai cum sa iti dai seama, cel putin pe moment. In cel mai bun caz, dupa un timp vei cantarii alegerile si vei stii care au fost bune si care au fost rele. Poate ca asta face parte din misterul si frumusetea vietii. Daca ai stii dinainte ce trebuie sa faci ca sa fie bine, atunci nu ai mai avea parte de surprize si toata viata ar fi doar un sir lung de monotonii. Pe de alta parte, cred ca adanc in sufletul nostru stim ce trebuie sa facem ca sa mergem spre decizia corecta.

Am descoperit ca unele decizii ne afecteaza pe termen lung, altele au efect pe termen scurt. Ar fi interesant sa stim ca exista o reteta magica pe care daca o respectam cu strictete, atunci rezultatul va fi cel scontat. Dar nu exista. Si daca ar exista, s-ar pierde din frumusetea de a trai. Fiecare minut, fiecare ora, fiecare zi este o intrecere cu noi insine si cu altii spre linia de sosire. Intrecerea consta in culegerea de date si informatii pentru a putea lua cele mai bune decizii. Deciziile ne aduc pas cu pas spre linia de sosire. Cu cat ajungem mai repede, cu atat mai bine. Eu vad toata aventura asta ca pe un “treasure hunt”. Trebuie sa parcurgi un traseu de unde sa culegi indicii pentru a ajunge la “comoara”. Unele indicii sunt ascunse mai bine, altele sunt la vedere. Regulile jocului spun ca cele care sunt mai greu de gasit au o valoare mai mare. Zi de zi adunam indicii care ar trebui sa ne duca la punctul final, care este “comoara”. Cateodata ne si ratacim, luam indicii gresite si ajungem mai greu la final. Dar partea frumoasa este ca avem ocazia sa o luam de la inceput. Ca sa nu fie confuzie, clarific faptul ca indiciile care ne duc spre punctul final sunt gandurile noastre, ideile, informatiile si datele pe care le culegem de la viata. “Comoara” este decizia la care ajungem. Imi permit sa mai fac o analogie, intre vietile omenesti si un puzzle. Fiecare decizie este o piesa pe care o punem la rezultatul final, adica puzzle-ul. Uneori luam piese gresite sau le asezam gresit, dar important este sa fim perseverenti si sa ne dorim sa il terminam. Avem o viata pentru asa ceva. In functie de pozitia sociala in care ne nastem sau de familia pe care o avem alaturi, putem sa avem un puzzle de mii de piese sau unul de cateva sute. Oricum, ideal ar fi ca la finalul vietii sa putem spune ca am avut un puzzle complet.

Asadar, cum stii daca deciziile pe care le-ai luat sunt corecte? Uneori simti pe loc, alteori dureaza o viata intreaga sa stii daca ai facut ce trebuia. Cred ca stii cel mai bine daca per total deciziile tale te-au dus intr-o directie corecta atunci cand ajungi in locuri care iti plac si fac lucruri doar de dragul de a le face. Finalul deciziilor corecte este o viata lipsita de greutati si in care in fiecare zi poti sa zambesti din suflet.