Montauciel face primul zbor de incercare. Pot oamenii sa supravietuiasca zborurilor la altitudine mare asa cum o fac pasarile? Asta era intrebarea care chinuia toti marii cercetatori pe la 1700, cand balonul aer cald era cea mai buna metoda de a purta oamenii in aer si a-i aduce la sol nevatamati.
In 1738, Regele Louis XVI si regina sa, Maria Antoaneta, au fost partasi la o demonstratie incendiara cu un balon cu aer cald care urma sa fie ridicat la Versailles. Primii care s-au urcat in balon au fost o rata, un cocos si o oaie pe nume Montauciel. Cei trei pasageri neobisnuiti au devenit primii aeronauti din intreaga istorie. Rata se afla acolo ca factor de control, de vreme ce rezista la altitudini mari. Cocosul era acolo pentru ca nu era obisnuit cu inaltimile mari. Pionul principal era insa oaia Montauciel care era din punct de vedere biologic foarte asemanatoare cu oamenii-daca oaia supravietuia, atunci si oamenii supravietuiau la asa inaltime. Balonul era albastru, avea insemnele zodiacului si cele regale si putea zbura foarte bine.
A calatorit 1.5 kilometri si a ajuns la o inaltime de pana la 450 de metri inaltime inainte de a ateriza in siguranta. Cand observatorii au ajuns la Montauciel, oaia manca linistita. Cocosul avea insa o aripa rupta, insa s-a dovedit ca oaia nervoasa l-a izbit inainte de coborare pe bietul cocos. Experimentul a reusit si oamenii au putut sa foloseasca si balonul cu aer ca mijloc de transport.