Poti sa mergi la pescuit. Sunt peste jumatate de miliard de resturi de la diferite obiecte plasate pe orbita, sateliti si ramasite de la rachete, unele dintre ele miscandu-se cu viteze ametitoare de pana la 28.000 de kilometri pe ora. Cand un obiect se misca atat de rapid, poate sa distruga in viteza sa echipamente spatiale si vehicule, chiar daca unele sunt chiar foarte mici.
Peste 17.000 de obiecte care plutesc in deriva in spatiu nu sunt mai mari ca o ceasca de cafea, ceea ce poate sa compromita multe misiuni spatiale. Insa coliziunea nu este singurul pericol pe care astronautii il au de infruntat in spatiu. Uneori, baterii de la rachete si sateliti pot sa explodeze in anumite circumstante. Asa ca unele agentii spatiale guvernamentale au iesit la pescuit cu plasele in spatiu, o tehnologie care este foarte veche, cunoscuta chiar din anul 8300 i.d.Hr. Avantajul folosirii plaselor este ca pot face fata unei cantitati mari de gunoi spatial si pot sa reziste si la miscarile facute de acestea in momentul colectarii. Pentru a fi siguri ca in 2021 misiunea de a prinde mai toate obiectele care se afla in spatiu in timp sa fie in regula, deja o echipa de astronauti se antreneaza pentru a putea arunca plasele in asa fel incat sa prinda cat mai multi sateliti dezafectati inauntru sau alege gunoaie spatiale.
Plasele vor fi subtiri si usoare ca sa poata fi propulsate cu putere spre zonele unde sunt foarte multe gunoaie spatiale, metodele de cautare si strangere a gunoaielor cosmice fiind mai diversificate pe viitor, folosindu-se si harponul sau bratul robotic.