Cumpara haine second hand online si scapa de privirile indiscrete

Pentru cei care au suficient curaj sa calce pragul unor magazine second-hand, castigurile pot fi mai mari decat ar fi sperat la inceput. In afara de preturile mici si cantitatea mare de produse disponibile, magazinele second-hand te pot ajuta sa fii altfel, sa ai un look vintage. Daca in offline teama de a nu fi vazut intrand in magazin e uneori prea mare, in magazinele de haine second hand online poti face cumparaturi in voie.

De ce vintage? Raspunsul tine de istorie. Prin secolul al XV-lea, in Anglia, articolele vestimentare si accesoriile purtate de doamnele din inalta societate se instrainau. De aici si asa-zisa moda a comercializarii de haine second hand – femeile mai sarace erau fericite sa poate o tinuta „boiereasca”. Insasi regina Elisabeta a dat tonul modei second hand, refuzand sa poarte aceeasi tinuta de doua ori. Revenind in prezent, moda magazinelor de haine second hand online a cuprins si Romania, astfel ca din ce in ce mai multi comercianti au un magazin online de profil. Mydressing.ro, de exemplu, un boutique cochet si elegant, online, are pentru clientii pasionati de chilipiruri produse de o calitate deosebita pentru toate categoriile de varsta, oferind si reduceri substantiale de pana la 70% pentru produsele outlet. Din seria de haine second hand online disponibile pe  mydressing.ro, amintim doar hainele de dama pentru toamna sau vara – pulovere, pardesie, pantaloni etc -, hainele pentru barbati cu un design modern si in ton cu moda. Fetitele si baieteii sunt si ei pe lista de prioritati a magazinului online asa ca hainutele in culori vii, perfect asortate sunt numai bune pentru zilele friguroase care se anunta in continuare.

O categorie aparte de haine de pe site-ul amintit sunt cele provenind de la marci de lux, cum ar fi Versace sau Calvin Klein, spre exemplu. Calitatea ireprosabila si pretul imbatabil fac din aceasta oferta una cu adevarat irezistibila. Tot timpul vor exista promotii cu reduceri de la 30-40% pana la 70-80%, returul este acceptat in maximum 10 zile de la achizitionarea produsului, se ofera si o garantie de 30 de zile plus transport gratuit pentru comenzi peste 60 de lei.

Competitii sportive incredibil de periculoase si de ciudate

Rodeoul din Inchisoarea Angola. Penitenciarul de Stat din Louisiana nu este strain de violente. Cu peste 5.000 de detinuti, penitenciarul e locul unde s-au intamplat cele mai odioase acte de violenta din inchisoari de pe teritoriul american. In 1964, optand pentru o strategie de PR interesanta, sefii inchisorii au hotarat sa organizeze un rodeo. Asa a luat nastere Angola Prison Rodeo (Rodeul din Inchisoarea Angola-cel mai vechi din tara). Atractia este fara doar si poate Pocherul Condamnatului. Patru detinuti sunt plasati in jurul unei mese de pocher in centrul arenei. Ultima persoana care sta la masa e castigatoare.

Am uitat sa va spun ceva esential: in tot acest timp, cat ei stau la masa, un taur furios ii ataca din toate partile si farnaie pe nas ca un balaur. Tot in cadrul rodeului se mai calaresc taurii, se incearca furtul unor jetoane de pocher de sub nasul taurului s.a.m.d. Luptele cu aligatori in stil freestyle. Luptele cu aligatori pot fi declarate cele mai nebunesti activitati inventate vreodata de oameni, insa sunt foarte populare. Asta nu l-a oprit pe James Holt sa organizeze primele luptele in stil freestyle cu… aligatori, in 2010. Participantii sar intr-o piscina plina ochi cu apa, dar si aligatori-scopul lor este sa-i confrunte timp de 10 minute si sa scoata aligatorul din apa. Puncte bonus se acorda cu orice curajosi care sar si ei in apa sa-l ajute pe cel care se lupta cu bestia din piscina. Wingsuit jumping (sarituri cu „wingsuits”-costume cu aripi). Costumele cu „aripi” sint doar niste costume pentru salturi, numai ca au adaugate bucati de materiale intre picioare si sub maini-seamana cumva cu „dotarile” veveritelor care salta dintr-un copac in altul.

Paul Fortun a luat acest sport periculos si l-a transformat intr-o cursa bianuala, din 2008. Participantii se arunca de pe o platforma aflata la 1.300 de metri si se intrec care ajunge mai repede pe sol. Nimeni nu a fost ranit pana acum iar castigatorul nu primeste vreun trofeu sau bani, ci titlul mult ravnit de „Cea mai rapida «zburatoare» dintre fiintele umane”.

Imbatranirea cutanata

Imbatranirea este un fenomen fiziologic inevitabil si ireversibil care are o evolutie lenta. Desi in manifestarile sale vizibile imbatranirea succede perioadei de crestere a individului, in termeni de biologie celulara ea debuteaza in momentul insusi al conceptiei. Procesul de imbatranire a pielii este o reflectare a varstei biologice a persoanei respective si nu corespunde intotdeauna varstei sale cronologice.

Imbatranirea pielii se manifesta prin modificari ale aspectului, dar, mai ales, a structurii sale. Pielea senescenta este subtire, palida, uscata, ridata, lipsita de elasticitate. Pe suprafata ei apar macule pigmentate sau acromice, cicatrice stelare, pete purpurii. Se constata, de asemenea, o frecventa marita a unor tumori benigne (adenoame sebacee, veruci seboreice), a unor tumori cu potential evolutiv malign (cheratoze actinice) si chiar a unor tumori maligne. Asadar, pielea devine vulnerabila la aparitia cancerului de piele. Simultan, se modifica si parul, care se rareste si incarunteste, unghiile se distrofiaza.

Atunci cand imbatranesti, fasciculele de colagen se rarefiaza, apoi dispar. Elastina isi pierde proprietatile de extensibilitate si tonicitate. Se pierde structura de sustinere a pielii, deci vasele sanguine devin fragile, iar socurile mecanice exercitate asupra pielii duc la desprinderea cu usurinta a dermului de epiderm, aparand clivari si leziuni ale tegumentului.

Subtierea epidermului si aplatizarea ondulatiilor papilare fac ca pielea sa fie subtire si laxa si sa se formeze cute sau riduri. Ridurile de expresie par sa fie rezultatul cresterii proportiei de proteine in partile laterale ale ridului si depresiei in centrul acesteia. Pe zonele expuse la lumina (de exemplu, partile laterale ale gatului), apar riduri provocate de o acumulare de material fibros in derm (elastoza actinica). Desprinderea epidermului de derm determina aparitia unor cicatrice stelare. Repartizarea melanocitelor devine, cu varsta, inegala; are loc fie o diminuare a numarului de melanocite, fie o inmultire exagerata a lor.

Numeroase teorii incearca sa explice fenomenul imbatranirii pe baza epuizarii zestrei genetice, a mutatiilor produse in catenele de ADN sau a influentei radicalilor liberi care se formeaza in celule. Dar, in afara unor factori interni, este incontestabil ca unii factori externi legati de mediul si modul de viata al fiecarui individ, au o contributie importanta in procesul de imbatranire.

Expunerile prelungite la soare antreneaza o imbatranire precoce a pielii, radiatiile UV actionand asupra catenelor de ADN, a fibroblastelor si a melanocitelor. Epidermul devine, cu varsta, foarte sensibil la actiunea ultravioletelor, cu atat mai mult cu cat numarul de melanocite (care reprezinta principalul mijloc de fotoprotectie naturala) la adult scade cu 10-20%, din 10 in 10 ani. Asadar, persoanele in varsta sunt mai predispuse sa faca o forma de cancer de piele. Un consult dermatologic este foarte important in aceasta perioada, atat pentru identificarea unor posibile simptome ale cancerului, cat si pentru ameliorarea aspectului tenului (Doamna Profesor Doctor Olga Simionescu ar putea fi persoana potrivita, daca vrei sa consulti un doctor dermatolog care stie ce face).

In sfarsit, factorii iatrogeni (corticoterapia, diureticele) determina uscaciunea pielii, o scadere a proportiei de lipide cutanate si subtierea tegumentului.

Cele mai ciudate ghiduri turistice concepute vreodata

Turistul medical complet. Vreti o marire de popou? Un lifting ceva? O operatie estetica? Una de schimbare de sex? Ah, gata, stiu, poate vreti niste silicoane pentru prietena cu „inaintare” cam… plata, slabuta-saracuta. Ghidul urmator e pentru voi. Decat sa dati mii de dolari chirurgului vostru mai bine calatoriti prin Asia si prin toate colturile lumii pentru chirurgie plastica foarte ieftina si de calitate. Numai asigurati-va ca nu va intoarceti acasa cu un vagin neasteptat… Treburile altor oameni. „Other People’s Business” cuprinde 192 de pagini descriptive despre 100 de tururi gratuite ale fabricilor din Ohio. Ce poate fi mai minunat decat sa te plimbi printr-o fabrica, printre muncitori, in caldura si miros irespirabil, zgomot cat vrei? Nimic. Cartea asta pur si simplu nu-si are rostul sau a fost cumva o forma de protest bine targetata. Fauna „turtita”. Nu va ganditi prea departe si nici nu va aventurati in supozitii prea complexe. Ghidul ultim al acestei liste este despre animalele moarte care pot sa apara pe sosele sau strazi din America de Nord. Daca adori sa cercetezi cu atentie mortaciunile de pe strazi, ghidul asta e esential la partea cu umblatul cu manusi chirurgicale printre par si mate. Dar daca tu nu prea esti interesat, poate vrei sa o faci cadou altui disperat dupa cadavre de animale facute una cu asfaltul, nu?

Inedit si interesant: de la carti de joc la carti de vizita

Daca lucrezi intr-un business unde ai foarte multe contacte si trebuie neaparat sa tii legatura si dupa o intalnire importanta, cea mai usoara modalitate de reamintire a datelor importante de contact este cartea de vizita. Printre primele atestari documentare ale unor carti de vizita se numara si cele legate de cartile de vizita sub forma cartilor de joc. Cand cineva era invitat sa joace niste jocuri de carti la altcineva, persoana respectiva semna pe carti sau scria mesaje cu subinteles.

Mai tarziu, in Franta, in timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, prin carti de vizita se anunta venirea aristocratilor intr-o vizita importanta – de obicei, servitorii se ocupau de livrarea cartilor de vizita. Anglia secolului al XVII-lea a dat tonul la carti de vizita comerciale. Deoarece numerotarea strazilor londoneze nu exista inca, cartile de vizita comerciale erau fie materiale publicitare, fie un ghidaj foarte bun sub forma de harta pentru a duce cu bine clientii la un anumit magazin. Din 1830, cu ajutorul litografiei, au aparut si carti de vizita colorate, mult mai atragatoare. Odata cu secolul al XIX-lea si evolutia tehnologiilor, cartile de vizita s-au rafinat, avand ornamente extraodinare si blazoane care iti luau ochii. Raspandirea acestor carti de vizita a avut loc rapid, astfel ca si America si Europa au cunoscut noile modalitati de comunicare. Daca in Europa distinctia carte de vizita personala-carte de vizita de afaceri nu era atat de clara, in America lucrurile au fost mult mai transante. Cartile de vizita personale erau mai mult de prezentare si o dovada ca persoana respectiva si-a indeplinit „obligatiile sociale”, adica s-a dus in vizitele care erau obligatorii si a lasat acolo o carte de vizita care sa ateste prezenta sa. Cele pentru afaceri erau mult mai rafinate si nu se cadea sa fie folosite in vizite obligatorii. In prezent, cartile de vizita sunt o banalitate, toata lumea le are, le poate face offline si online, insa utilitatea lor s-a pastrat-oamenii se prezinta, isi lasa numarul de telefon, un e-mail. Insa nu doar atat. Unele companii sau oameni cu afaceri personale au transformat cartile de vizita astfel incat sa fie cat mai creative si mai utile. De pilda, un avocat specializat in divorturi si-a confectionat carti de vizita cu o taietura pe mijloc pentru ca ambii parteneri care doreau sa divorteze sa aiba cate o jumatate de carte de vizita.

O alta companie care se ocupa de repararea bicicletelor si-a facut o carte de vizita sub forma unei chei universale pentru bicicleta numai buna de folosit. In fine, cei mai creativi au fost sefii LEGO, care au confectionat carti de vizita exact ca micutele personaje adorate de copii; insa nici angajatii de la o companie care fabrica branza si cascaval nu au stat degeaba si au facut o carte de vizita sub forma de… razatoare speciala pentru branzeturi, din otel inoxidabil.

Experimente fascinante facute din greseala

Ordinul/Diploma de Merit. Daca iei o mana de studenti cu abilitati egale, si le dai doar la jumatate dintre ei o recunoastere academica mai mare, vor fi mai eficienti, vor avea rezultate mai bune? Parintii nemultumiti pot fi raspunsul cel mai simplu la acesta intrebare destul de grea. Vedeti voi, examenele sunt putin inselatoare. Abilitatile au un rol important, insa se intampla, poate, sa nu poti dormi noaptea sau, daca discutam de domnisoare, sa se afle in acea perioada a lunii in care se simt foarte rau. Faptul ca niste studenti care raspund corect la peste 80 dintre intrebarile de la un test grila iau nota 10, apoi ca unii care raspund la 79 de intrebari iau tot 10 sau ca altii iau nota mare pentru ca au baut multa cafea si sunt in forma, este greu de controlat.

Intr-un experiment din 1960, cercetatorii au studiat atent studentii care dadeau un examen pentru Ordinuld de Merit; toti cei care au trecut au fost publicati intr-un ziar si intr-o brosura care a fost distribuita prin universitati. Asta nu a schimbat cu nimic rezultatele la examenele ce au urmat. Game Show-urile. Daca esti cercetator la o universitate si vrei sa masori comportamentul indivizilor in termenii aversiunii fata de riscul monetar, te vei lovi de cateva limitari. Nu poti nici sa le ameninti agoniseala, nu poti ni sa le aduci in fata premii costisitoare. Ce faci atunci? Inventezi „tv game show-uri”. Toti care joaca au aceleasi sanse iar un posibil castig le poate schimba viata intr-un mod neasteptat.

Folosit in lumea academica, show-ul „Deal Or No Deal” a fost descris de unii academicieni ca fiind facut pentru experimente economice si nu pentru a fi un show tv. Conform studiilor, barbatii sunt mai dispusi sa-si asume riscul-interesant este ca suma initiala pe care o are un individ nu ii afecteaza „apetenta” pentru risc. De asemenea, s-a constatat ca oamenii care au avut un ghinion recent din punct de vedere economic sunt mai dispusi sa riste decat cei care nu au avut niciun astfel de impediment. Cauza unui astfel de comportament este legata de nevoia oamenilor de a se intoarce intr-un punct din trecut unde le era bine, fiind dispusi sa riste din ce in ce mai mult pentru a ajunge la stadiul financiar dorit.