Ai necazuri cu placa video?

Gamerii adevarati si utilizatorii obisnuiti stiu cat de importanta este o placa video pentru sistemul lor. Placa video sau placa grafica nu este altceva decat un card de expansiune care genereaza imagini catre monitor, facand posibila vizualizarea filmelor, serialelor, animatiilor etc. Fiind utilizata zilnic, placa video incepe incet, incet sa isi piarda din calitati si sa nu mai functioneze la parametri optimi. Cum stii daca placa video nu mai are acelasi randament? Cu ajutorul echipei service onlaptop, firma specializata in diagnosticarea si repararea oricaror probleme la laptopuri si PC-uri, veti descoperi chiar si cele mai fine hibe la placa video.

Daca observati ca ecranul este colorat in verde sau rosu, este pixelat sau impartit in linii multe, nu mai porneste laptopul sau ramane blocat in timpul bootarii, atunci cu siguranta aveti nevoie de un service laptop. In afara de aceste probleme, puteti sa va mai confruntati cu semnale sonore aparute in timpul aprinderii laptopurilor, cu un ecran negru la pornire si restart la nesfarsit sau chiar cu un ecran alb sau gri ori cu disparitia placii grafice din Device Manager. Problemele de afisare se rezolva doar prin conectarea la un monitor extern, insa aceasta solutie e una de compromis pana ajungeti la service onlaptop. Repararea placii video se realizeaza prin relipirea chipului video sau remedierea unor contacte imperfecte, necazuri care apar de cele mai multe ori pentru ca laptopul nu e curatat de praf.

Acumularea prafului determina lipsa unei raciri normale a chipului video, ducand la dezlipirea lui de pe placa de baza, lucru ce duce inevitabil la schimbarea lui. Dupa ce are loc diagnosticarea si determinarea exacta a problemei placii video, se demonteaza laptopul, se scoate placa de baza, se desprinde procesorul grafic de pe placa si se curata de eventuale depuneri de praf, apoi se verifica si procesorul grafic si placa de baza, se relipeste cipul si se inchide laptopul.

Cum se observa, operatiunea este foarte complicata si nu poate fi acasa, de aceea se recomanda ducerea laptopului defect la un service autorizat unde exista si personal calificat si tehnologie moderna pentru realizarea acestui tip de reparatii.