Cum sa iti ingrijesti corect parul iarna

Cum sa iti ingrijesti bine parul pe timp de iarna si ce metode sa aplici ca sa ai un par frumos si hidratat chiar si daca il acoperi cu o caciula sau o palarie? In primul rand trebuie sa folosesti produsele de par care ti se potrivesc cum ar fi un balsam bun de par marca Tigi sau un sampon pentru nevoile tale si ale parului tau.

In al doilea rand, pentru a-ti proteja parul trebuie sa stii ca pe timp de iarna daca vrei sa iti acoperi capul cu o caciula sau o palarie atunci acestea nu trebuie sa fie prea stranse pe cap. De asemenea daca porti accesorii sau daca iti prinzi parul trebuie sa incerci sa nu ti-l prinzi prea strans deoarece si acest lucru nu face decat sa duca la deteriorarea firului de par si sa il faca mai fragil iar apoi se va rupe mai repede. Apoi pentru o protectie sigura a firului de par pe timp de iarna trebuie sa avem in vedere si hidratarea lui intensa. Asa cum pielea are nevoie de extra hidratare pe timp de iarna, tot asa si parul va trebui sa capete o atentie mai mare si chiar daca nu folositi de regula, pe timp de iarna un balsam aplicat macar de doua ori pe saptamana ar da roade foarte bune. Mastile de par sunt si ele foarte utile deoarece si ele hidrateaza si ajuta la regenerarea firului de par.

Atentie insa, trebuie sa folositi produsele adecvate pentru firul de par deoarece in caz contrar efectele vor fi nu tocmai potrivite. O masura in plus pe care o poti adopta pentru a avea un par frumos pe timp de iarna pe langa utilizarea unor produse de calitate - este sa il feresti de umezeala, avand in vedere ca aceasta este destul de nociva pentru un par fragil, supus si asa frigului si de multe ori inghetului.