Jon Bon Jovi are bani si vrea neaparat sa-i cheltuiasca… pe o echipa de fotbal american

„Am bani de dat, am datorii la stat” spunea Smiley intr-un hit recent-ce altceva decat hituri poate produce simpaticul si neinfricatul Smiley. In Romania asta e realitatea, ai bani, ti-i ia statul si iti mai da bonus si vreo doua taxe pe stalp, pe apa meteorica sau pe nu te astepti. In lumea celebritatilor din muzica se pare ca totul sta fix pe dos: ai bani de luat si nu prea ai cine stie ce datorii la stat. Asa ca de ce sa nu cheltuiesti cu cap pe ceva care-ti poate aduce profit garantat. In felul asta a gandit si Jon Bon Jovi, rocker de la mama lui si o personalitate foarte hotarata. Avand ceva bani pusi la pusculita, Bon Jovi s-a hotarat sa puna mana pe Buffalo Bills, New York, o echipa de fotbal american foarte apreciata in America.

Cheia intelegerii acestei miscari foarte tari este una de natura economica: artistul are un contract cu niste canadieni si face parte din administratia firmei respective care vrea neaparat Buffalo Bills. Dar de ce fix Buffalo Bills? Daca mai cititi si presa internationala puteti descoperi usor ca fondatorul Buffallo Bills, Ralph Wilson, a disparut dintre noi in martie 2014. Nu ar fi prima data cand Jon Bon Jovi se arata interesat de echipe de fotbal american: in trecut a achizitionat deja pe bani grei Philadelphia Soul. Investiile in echipe sportive sunt ceva obisnuit in randul vedetelor. Nick Lachey a cumparat 1/3 din echipa de baseball Triple-A Tacoma Rainiers in 2006, Michelle Williams, copilul minune al Disney si managerul sau au devenit proprietari ai echipei Chicago Sky din WNBA. Miami Dolphins are pe lista de actionari, printre altii, si pe Gloria Estefan si sotul sau. Sa nu uitam ca pe aceeasi lista lunga se afla J-Lo si Marc Anthony. Drew Carey are si el o particica din Seattle Sounders, Sir Elton John si-a cumparat clubul de fotbal Watford FC, iar Usher are o parte considerabila din actiunile Cleveland Cavaliers. In 1996, David Letterman a cumparat o mica parte din Team Rahal, Bill Murray are patru echipe de baseball pe lista de achizitii St. Paul Saints, Fort Myers Miracle, Hudson Valley Renegades si Charleston Seadogs.

Russel Crowe a pus mana pe echipa de rugby favorita, South Sydney Rabbitohs, pe cand Will Smith si sotia lui, Jada Pinkett Smith, au cumparat o parte din Philadelphia 76. In fine, Jay-Z a bagat bani in The Nets, care si-a facut rebranding si e posibil sa-i aduca lui Jay-Z mai multi bani decat s-ar fi asteptat.