Metode ingenioase de iluminat led in locurile publice: autostrazile viitorului

Iluminat led in locuri publice a devenit o obisnuita, datorita eficientei crescute a acestui tip de bec, iar pe masura ce tehnologia evolueaza, sistemele de iluminare devin din ce in ce mai performante. Unul dintre conceptele inovative de iluminat led care a fost prezentat la New York in cadul unei conferinte de profil este Turbine Light.

Acest sistem foloseste stalpi de iluminat led pe care sunt aplicate mori de vant. Stalpii sunt pozitionati pe marginea bulevardelor circulate, iar masinile care fac vant alimenteaza cu energie sursele de iluminat led, atunci cand fac vant, trecand in viteza. Acest nou concept promite revolutionarea iluminatului autostrazilor, fiindca presupune reducerea masiva a costurilor de functionare a sistemului de iluminat led pentru autostrazi. Fiind abia la inceput de drum, proiectul inca mai are lacune, insa este unul dintre cele mai promitatoare proiecte-pilot de iluminat led de la ora actuala. Unul dintre marile semne de intrebare cu privire la aceste sisteme este inaltimea la care trebuie montata moara de vant pentru a fi eficienta. Cu exceptia TIRurilor, masinile sunt scunde, ceea ce inseamna ca turbinele ar trebui montate undeva la 1.50-1.50m. Insa, fiind in afara profilului autostrazii, acestea pot agata masinile. Daca sunt montate mai sus pe stalpul cu iluminat led, eficienta turbinelor va scade, de unde si dilema.

Costul de operare al unei autostrazi se ridica la cateva milioane de dolari in multe tari, astfel incat sumele care pot fi economisite cu aceste turbine cu leduri sunt considerabile si pot chiar sa scada taxele platite pentru drum. In ce priveste aspectul acestor turbine de iluminat, poti fi sigur ca vei fi placut impresionat. Aerodinamice si de dimensiuni relativ reduse, sistemele de iluminat led cu turbine vor conferi si un aspect modern autostrazile pe care vor fi montate.

Pana ajung inginerii la o concluzie in privinta noilor sisteme de iluminare publica, tu poti deja sa iti alegi sistemul de iluminat led pentru interior sau pentru exterior, intrand pe http://www.vreauled.ro.