Ce este important intr-un CV

Ultima activitate este relevanta pentru majoritatea oamenilor in lupta pentru o slujba. Deci foloseste acest lucru, apeland la regula cronologiei inverse ori de cate ori scrii despre cariera sau realizarile tale. Folosirea termenului de cariera are o sonoritate mai buna decat ,,experienta” sau ,,munca” si formularea ,,Cariera si Realizari pana in prezent” implica ceva puternic prin ceea ce exprima.

Oricine are ,,experienta” suna neinteresant intr-un Cv. Realizarile sunt mult mai puternice. Voi reveni asupra realizarilor mai tarziu dar acum vreau sa mentionez cateva sugestii despre asezarea in Cv a sectiunii referitoare la cariera. Uneori CV-urile dau impresia ca asezarea in pagina este facuta la intamplare. Continutul poate fi excelent, dar prezentarea este groaznica. In restaurantele bune, mancarea este aranjata pe farfruie pentru a arata la fel de atragator ca si gustul ei. Informatiile pentru interviu trebuie aranjate folosind acelleasi principii, sa fie atragatoare. Stiu ca nu are sens sa sugereza ca hotararile functionarilor se bazeaza exclusiv pe impresia vizuala si nu pe continut. Desigur, continutul este de departe cel mai important, dar pana la urma totul conteaza. Daca am sarcina de a alege din sase sau sapte sute de CV-uri si dupa ce am lucrat cam o ora, dau peste un CV dezorganizat, care este groaznic asezat in pagina, tendinta de a trece mai departe la urmatorul CV este foarte mare. De ce ar trebui cel care selectioneaza CV-urile sa iroseasca timpul cu CV tau, cand urmatorul este mult mai atragator? Daca ai lucrat mult asupra continutului, asigura-te si ca asezarea in pagina este foarte atractiva. Aceasta se realizeaza urmarind uratoarele reguli: 1 Daca redactarea CV-ului este centrata, aceasta sugereaza ca nu are nimic special. Noi stim asta, dar lasa impresia posibilului patron ca ai conceput acest CV in mod special. 2 Daca vrei sa obtii o slujba in domeniul industriei sau comertului e necesar sa stii ca redactarea CV-ului tau nu trbuie sa fie aliniata la dreapta asa ca atunci cand CV-ul tau soseste cu o redactare frumos alieneata la dreapta, nu face decat sa atraga atentia ca este un intrus neavizat care incearca sa-si faca loc.

Cel mai bun lucru pe care-l poti face este ca CV-ul tau sa arate bine este sa incerci variante, urmand sa o alegi pe cea care arata mai bine. Hartia de calitate. Te-ai prezentat la un interviu imbracat in haine de gradinarit? Cu siguranta nu, dar este totusi surprinzator cat de multi oameni folosesc hartie ieftina pntru CV, de obicei imprumuta de la patronul actual. Nu hartia pe care scrii Cv-ul v-ar asigura interviul dar imaginea si prima impresie devine din ce in ce mai importanta astazi. Cv-ul trebuie sa apara pe coala alba, standard A4 pentru ca aproape fiecare organizatie o foloseste astazi. Pentru o slujba in marketing sau relatii cu publicul, poate ca ar trebui folosita o hartie in culori pastelate sau chiar vii, dar este mai sigura folosirea unei coli albe A4, de cea mai buna calitate.

Chiar vrei sa ai brosura personala prezentata pe hartie ieftina? Nu, nu vrei! Hartia CV-ului trebui sa aiba aceeasi calitate ca si hainele pe care le porti la interviu, asta inseamna ca trebuie sa fie de cea mai buna calitate: iar acest lucru este valabil atat pentru scrisorile de intentie cat si pentru plicuri. Nu includeti o recomandare.