Plasarea camerelor de supraveghere

In exterior - Multi oameni sunt mai predispusi sa faca lucruri care nu ar trebui fi facute in mod normal exact atunci cand cred ca nimeni nu ii vede. Din acest motiv, este necesar sa se plaseze sisteme video in locuri care nu sunt vazute cu usurinta. Dar chiar si asa, proprietarul trebuie sa se asigure ca toate dispozitivele acopera o zona cat mai larga. De exemplu, daca se vor monta camere sub acoperis, atunci este recomandat sa se plaseze intr-un spatiu in care acestea sunt in umbra profunda pe timp de noapte si in timpul zilei. Sau, se poate instala un aparat de supraveghere intr-un copac mare, insa montatorii trebuie sa fie foarte atenti ca sa nu aiba lentilele acoperite de frunze.

In cazul in care aceasta camera este orientate spre cladire, atunic un potential hot este mai usor de vazut si identificat. In interior - In timp ce unele camere supraveghere video instalate in afara pot acoperi suprafetele vulnerabile din exterior, un dispozitiv de interior ofera o larga acoperire a incaperilor din cladire. Se va vedea cu usurinta orice persoana care incearca sa patrunda in interior si o locatie mai putin expusa va ascunde camerele fara probleme. De exemplu, in cazul in care exista colturi ferite in partea de sus a incaperilor, se poate fixa unghiul camerei pentru a acoperi vizual intreagul spatiu. Acest lucru va fi mai putin evident pentru persoanele straine si trebuie doar sa se asigure ca aparatul de supravheghere nu este inconjurat de obiecte de valoare.

Infractorii tintesc obiectele de valoare si luandu-le pe acestea, ar putea observa, in acelasi timp, camera de supraveghere. Ca masura suplimentare se poate folosi, de asemenea, camera web a computerului care sta pe partea de sus a acestuia, in scopul de a surprinde persoanele si faptele nedorite.

Jon Bon Jovi are bani si vrea neaparat sa-i cheltuiasca… pe o echipa de fotbal american

„Am bani de dat, am datorii la stat” spunea Smiley intr-un hit recent-ce altceva decat hituri poate produce simpaticul si neinfricatul Smiley. In Romania asta e realitatea, ai bani, ti-i ia statul si iti mai da bonus si vreo doua taxe pe stalp, pe apa meteorica sau pe nu te astepti. In lumea celebritatilor din muzica se pare ca totul sta fix pe dos: ai bani de luat si nu prea ai cine stie ce datorii la stat. Asa ca de ce sa nu cheltuiesti cu cap pe ceva care-ti poate aduce profit garantat. In felul asta a gandit si Jon Bon Jovi, rocker de la mama lui si o personalitate foarte hotarata. Avand ceva bani pusi la pusculita, Bon Jovi s-a hotarat sa puna mana pe Buffalo Bills, New York, o echipa de fotbal american foarte apreciata in America.

Cheia intelegerii acestei miscari foarte tari este una de natura economica: artistul are un contract cu niste canadieni si face parte din administratia firmei respective care vrea neaparat Buffalo Bills. Dar de ce fix Buffalo Bills? Daca mai cititi si presa internationala puteti descoperi usor ca fondatorul Buffallo Bills, Ralph Wilson, a disparut dintre noi in martie 2014. Nu ar fi prima data cand Jon Bon Jovi se arata interesat de echipe de fotbal american: in trecut a achizitionat deja pe bani grei Philadelphia Soul. Investiile in echipe sportive sunt ceva obisnuit in randul vedetelor. Nick Lachey a cumparat 1/3 din echipa de baseball Triple-A Tacoma Rainiers in 2006, Michelle Williams, copilul minune al Disney si managerul sau au devenit proprietari ai echipei Chicago Sky din WNBA. Miami Dolphins are pe lista de actionari, printre altii, si pe Gloria Estefan si sotul sau. Sa nu uitam ca pe aceeasi lista lunga se afla J-Lo si Marc Anthony. Drew Carey are si el o particica din Seattle Sounders, Sir Elton John si-a cumparat clubul de fotbal Watford FC, iar Usher are o parte considerabila din actiunile Cleveland Cavaliers. In 1996, David Letterman a cumparat o mica parte din Team Rahal, Bill Murray are patru echipe de baseball pe lista de achizitii St. Paul Saints, Fort Myers Miracle, Hudson Valley Renegades si Charleston Seadogs.

Russel Crowe a pus mana pe echipa de rugby favorita, South Sydney Rabbitohs, pe cand Will Smith si sotia lui, Jada Pinkett Smith, au cumparat o parte din Philadelphia 76. In fine, Jay-Z a bagat bani in The Nets, care si-a facut rebranding si e posibil sa-i aduca lui Jay-Z mai multi bani decat s-ar fi asteptat.

Metode ingenioase de iluminat led in locurile publice: autostrazile viitorului

Iluminat led in locuri publice a devenit o obisnuita, datorita eficientei crescute a acestui tip de bec, iar pe masura ce tehnologia evolueaza, sistemele de iluminare devin din ce in ce mai performante. Unul dintre conceptele inovative de iluminat led care a fost prezentat la New York in cadul unei conferinte de profil este Turbine Light.

Acest sistem foloseste stalpi de iluminat led pe care sunt aplicate mori de vant. Stalpii sunt pozitionati pe marginea bulevardelor circulate, iar masinile care fac vant alimenteaza cu energie sursele de iluminat led, atunci cand fac vant, trecand in viteza. Acest nou concept promite revolutionarea iluminatului autostrazilor, fiindca presupune reducerea masiva a costurilor de functionare a sistemului de iluminat led pentru autostrazi. Fiind abia la inceput de drum, proiectul inca mai are lacune, insa este unul dintre cele mai promitatoare proiecte-pilot de iluminat led de la ora actuala. Unul dintre marile semne de intrebare cu privire la aceste sisteme este inaltimea la care trebuie montata moara de vant pentru a fi eficienta. Cu exceptia TIRurilor, masinile sunt scunde, ceea ce inseamna ca turbinele ar trebui montate undeva la 1.50-1.50m. Insa, fiind in afara profilului autostrazii, acestea pot agata masinile. Daca sunt montate mai sus pe stalpul cu iluminat led, eficienta turbinelor va scade, de unde si dilema.

Costul de operare al unei autostrazi se ridica la cateva milioane de dolari in multe tari, astfel incat sumele care pot fi economisite cu aceste turbine cu leduri sunt considerabile si pot chiar sa scada taxele platite pentru drum. In ce priveste aspectul acestor turbine de iluminat, poti fi sigur ca vei fi placut impresionat. Aerodinamice si de dimensiuni relativ reduse, sistemele de iluminat led cu turbine vor conferi si un aspect modern autostrazile pe care vor fi montate.

Pana ajung inginerii la o concluzie in privinta noilor sisteme de iluminare publica, tu poti deja sa iti alegi sistemul de iluminat led pentru interior sau pentru exterior, intrand pe http://www.vreauled.ro.

Aspecte bizare ale culturii chineze

Orasele-fantoma. Cea mai numeroasa populatie de glob, chinezii continua sa se inmulteasca an de an. Guvernul a dat ordin sa se construiasca orase intregi pentru populatie, insa preturile mari si viata grea au dus la existenta a numeroase orase goale, cu tot ce vrei, fara niciun om care sa le locuiasca. Imaginile surprinse in orase sunt post-apocaliptice si greu de inteles. New South China Mall, cel mai mare mall din lume a stat gol in proportie de 99% de la deschiderea lui din 2005… Cainii. Nimeni de pe pamant nu are o relatie asa de complicata cu catelusii precum o au chinezii. Pe de o parte adorati, pe de o parte… mancati, cainii din China au fost mai mereu in centru disputelor conservatorilor si radicalilor. Carnea de caine, gou rou, nu a mai fost comercializata in halul in care era cu ceva ani in urma, asta si pentru ca activistii i-au salvat de la abator. Pentru clasa de mijloc, cainii sunt un simbol al statusului social, exact ca un automobil. In 2011, un baron al industriei petroliere a cumparat un caine cu 1.5 milioane de dolari. Mastile. In multe parti ale lumii, pielea bronzata e un semn al frumusetii, femeile indurand foarte multe tratamente destul de periculoase pentru o piele bronzata. In China, fata palida este un semn al frumusetii-China este o tara agrara prin excelenta. Daca muncitorii sunt arsi de soare, bogatasii au o piele palida, pentru ca-si petrec tot timpul in casele lor vaste. De obicei sunt folosite umbrelutele pentru protectia impotriva radiatiilor solare si bronzului inestetic, insa de curand traditia occidentala „i-a atins” si pe chinezi. Chinezoaicele umbla cu masti de protectie pe fata, care le acopera tot capul, fara gura, ochi si nari. Masca isi are originea in Mexic, unde era purtata de luptatorii „lunchadore”. Portocaliul este culoarea recomandata pentru protectia impotriva soarelui si creaturilor din mare, atunci cand va aflati la plaja.