Aparatele dentare invizibile, solutia optima care nu va afecteaza viata sociala

Foto - Piano Cabinet
Dantura umana joaca un rol foarte important in vorbire si in modul in care aratam la nivel facial. Orice deformare a danturii se rasfrange imediat asupra vorbirii, pronuntiei corecte, dar si asupra felului in care oasele fetei si muschii contureaza un chip placut vederii. Pentru cei care nu au o dantura foarte bine aranjata de la nastere exista o solutie simpla de indreptare a acesteia, prin tratament ortodontic, cu ajutorul unui aparat dentar. Astfel, se va imbunatati functionalitate zambetului, simetria si estetica faciala vor fi cu mult imbunatatite, iar durerile musculare din zona fetei vor disparea.

Aparatele dentare nu pot face insa minuni, ele putand sa corecteze spatiile interdentare, dintii inghesuiti pe arcada, de exemplu. Vestea buna este ca un aparat dentar poate fi purtat oricand, la orice varsta, unele modele fiind invizibile, adica fara a putea fi observate de cei din jur. Un simplu aparat dentar poate sa previna cariile laterale, poate sa contribuie la imbunatatirea masticatiei sau la sanatatea dintilor si a radacinilor. Perioada in care se pot corecta defectele de dantura este de pana la doi ani, asa ca purtarea aparatului dentar nu e un lucru de moment. La finaul tratamentului, se poarta obligatoriu aparatul de contentie, care mentine schimbarile operate de aparatul dentar. Aparatele dentare invizibile sau linguale pot fi de tip Win, Incognito sau mobil invizibil. Diferentele dintre aparatele dentare clasice si cele invizibile sunt destul de mari, toate in avantajul pacientului. In primul rand, aparatele dentare invizibile au braket-urile cimentate pe interiorul dintilor, asa ca smaltul ramane intact.

In al doilea rand, scheletul metalic care face parte din aparatul dentar e invizibil, braket-urile sunt personalizate ca sa respecte forma anatomica din zona linguala. Desi costurile sunt mari in comparatie cu cele pentru aparate dentare clasice si in fiecare luna trebuie verificate de medicul ortodont, perioada in care se efectueaza tratamentul e mai mica. Astfel, puteti sa va refaceti dantura eficient si sa zambiti cu aceeasi placere in orice loc v-ati afla.