Hotel sau pensiune? Care e cea mai eficienta solutie de cazare?

Cand e sa pleci in vacanta, primul lucru pe care il faci este sa iti cauti un loc unde sa te cazezi. Cazarea intr-o zona de munte cum e Bran-Moeciu este cu atat mai simpla cu cat exista la ora actuala multe pensiuni sau hoteluri care ofera servicii de calitate la preturi bune, pe care nici un turist nu le poate refuza.

Multi romani prefera o pensiune Bran intrucat e mai ieftina, posibilitatile de distractie sunt mai multe, nu exista program fix al meselor, se pot prepara si anumite feluri de mancare preferate de turisti sau de gazda, cei care detin pensiunile se pot transforma si in ghizi. Pensiunea sau vila respectiva se poate si inchiria in totalitate, iar costurile sa fie impartite intre cei care o inchiriaza, se ofera si mic dejun si uneori acces gratuit la facilitati din cadrul pensiunilor pentru practicarea diverselor sporturi sau pentru relaxare. Spre deosebire de pensiuni, un hotel Bran nu va oferi un serviciu personalizat fiecarui turist, dar conditiile de cazare si ofertele de servicii sunt mult mai bune, preturile mai mari, se poate avea acces la piscina sau spa, la sali de conferinte sau restaurante cu mancare variata, preparata de cei mai buni bucatari. La pensiune va puteti petrece mai mult timp intr-un decor rural, cautat de majoritatea celor care aleg sa-si faca vacantele la munte, atmosfera e mai apropiata de cea de acasa, astfel ca te vei simti mult mai bine si mai in largul tau.

Daca la hotel aveti piscina, spa, sali de conferinte si de jocuri, de sport, la pensiune aveti ceva mai important: primirea calduroasa din partea gazdelor si meniuri personalizate in functie de dorintele tale. Uneori se poate gati daca exista un aragaz si o bucatarie la dispozitie pentru a face schimb de cunostinte culinare. Daca la hotel depindeti de programul impus de personal si de restaurant, la pensiuni puteti manca la ce ora doriti, puteti dormi cat doriti, puteti chiar cere retete sau sfaturi pentru anumite preparate care v-au impresionat si pe care vreti sa le faceti si dvs. cand ajungeti acasa. De asemenea, se pot face gratare, se pot invata diverse mestesuguri pe care gazda le stie, se pot vizita zone speciale sub indrumarea gazdei-ghid. Depinde de fiecare familie si turist ce isi doreste de la cazare, ambele unitati fiind perfecte pentru un concediu reusit.