Lucruri interesante despre flori

Florile intotdeauna au ocupat un loc aparte in viata oamenilor. Florile, in general, sunt admirate si folosite pentru a infrumuseta mediul, pentru a oferi un cadou drag (plin de viata), ca elemente de romantism sau de ce nu ca si hrana. Poluarea din atmosfera distruge aroma florilor. Cu cat gradul de noxe toxice este mai mare cu atat parfumul florilor este afectat. Problema poluarii este foarte grava, intrucat lipsa aromei impedica polenizarea conducand si la scaderea numarului de insect responsabile pentru aceasta actiune.

Stiati ca…. Cea mai mare floare din lume este intalnita sub denumirea Rafflesia Arnoldi. Aceasta floare cantareste aproximativ 7 kg si poate fi intalnita in Indonezia. Diametrul sau este de aproximativ un metru. Cea mai mare floare de acest gen intalnita a avut o greutate de 11 kilograme. Este o planta parazit. Planta cu cele mai mici seminte este orhideea. O mie de seminte de orhidee cantaresc doar 1 miligram. Trandafirul este o floare originara din Statele Unite ale Americii. Exista specii de trandafiri care au flori comestibile, fiind utilizate de oameni si in prepararea dulceturilor si a altor preparate delicioase. In desertul din Peru se gaseste o specie de cactus care poate sa mearga. In loc de radacini aceasta tip de cactus are niste excrescente acoperite cu tepi ascutiti. In conditii meteorologice nefavorabile, ca de exemplu atunci cand bate un vant puternic, cactusul se deplaseaza. uneori chiar si pe distante mari, luandu-si hrana din aer, nu din sol ca celelalte specii cu care este inrudit. Lalalele sunt flori care cresc si dupa ce au fost separate de buld (radacina).

Pot creste cu pana la un centimetru pe zi. Nuferii au o tulpina ce poate atinge o lungime de pana la sase metri. Separarea florii de nufar de tulpina duce la uscarea imediata a acesteia chiar daca este tinuta in apa. Exista un festival al crizantemei. Locul de desfasurare a acestui festival este in Japonia, tara in a-l carui steag regasim si acest tip de floare. Una din cele mai vechi flori este magnolia. Datele inregistrate atesta existenta acestei specii cu doua zeci si cinci de mii de ani inainte de aparitia dinozaurilor. Florile indiferent de specie sunt minunate si intotdeauna vor avea o semnificatie deosebita. Daca vrei sa faci un cadou deosebit, poti alege dintr-o varietate de flori, aranjamente florale care mai de care mai speciale.