Cateva sfaturi utile pentru inchirieri garsoniere fara probleme

Inchiriatul unei garsoniere este la ordinea zilei de cand s-au scumpit apartamentele si piata imobiliara a cazut, salariile au scazut si ele. Ca sa nu aveti probleme ulterior inchirierii, tineti cont de cateva sfaturi esentiale. Nu trebuie sa va opriti la prima oferta inchirieri garsoniere care va iese in cale pe siteuri sau in ziare. Cautati cat mai multe variante, analizati cu atentie preturile, locul in care sunt amplasate, cat de buna este zona, ce dotari are, cat de cautata e oferta, cand a fost actualizata.

Daca ati mai stat in chirie si ati cam avut probleme cu proprietarii si cu plata chiriei sau cu vecinii, atunci trebuie sa va interesati dinainte ce fel de vecini aveti si cat de dispus este proprietarul pentru a va pasui atunci cand nu aveti banii pentru chirie pregatiti. Verificati la inchirieri garsoniere si ce fel se prezinta proprietatea, daca este varuita si aranjata, daca are toate utilitatile specificate in anunt, ce fel arata mobila, daca se poate sta pe canapele sau pe paturi, ce fel este pozitionata garsoniera.

Foarte important de verificat este si modul in care va decurge relatia cu proprietarul. Daca va veni tot timpul peste dvs. chiar si cand va aflati in momente mai delicate cu iubitul sau iubita sau va da buzna in lipsa dvs. si va va deranja lucrurile si toate aranjamentele facute de dvs., atunci mai bine evitati oferta inchirieri garsoniere si mai asteptati pana gasiti ceva mai bun. Si pretul trebuie sa fie un factor important in alegerea unei garsoniere de inchiriat. Daca chiria este exagerata in raport cu ce se ofera si cu zona, cu modul in care arata garsoniera, cu utilitatile si etajul, atunci trebuie sa se renunte imediat, oricat de mieros si de insistent ar fi proprietarul. Pe de alta parte, nu uitati ca in garsoniera va pot veni si prieteni, rude, familie, asa ca ea trebuie sa arate cat mai bine, sa nu aveti mereu inundatii care sa va salte parchetul sau sa va distruga gresia.

Garantia care trebuie achitata la inceputul inchirierii este iar printre cele mai importante elemente inchirieri garsoniere, pentru ca de ea depinde si ce se va intampla la finalul perioadei contractuale sau cand plecati din chirie din diverse motive. Daca ea acopera o luna de chirie sau e mai mica, atunci e in regula, daca nu va trebui sa achitati toate cheltuielile facute in luna respectiva cand v-ati hotarat sa plecati.