La ce sa fiti atenti cand vreti sa luati masini de vanzare second hand

O masina este indispensabila astazi mai ales ca se intampla adesea sa aveti mai multe lucruri de facut, intr-un timp foarte scurt. In loc sa asteptati mijloacele de transport in comun si sa stati in aglomeratie mai bine va deplasati cu propria masina, in confort sporit. Pe piata gasiti la vanzare atat masini noi, la preturi mai mici ca acum sapte ani, cat si masini second hand, poate la fel de bune ca unele noi.

In cazul unor masini de vanzare second-hand sunt mai multe capcane pe care un cumparator avizat le poate evita foarte usor daca stie ce anume sa observe la masina si cum sa analizeze ceea ce ii ofera vanzatorul. In primul rand, trebuie facuta o inspectie vizuala serioasa, pentru a se vedea daca masina nu e lovita sau nu are urme evidente de reparatii. Reparatiile si loviturile recente se pot vedea imediat prin diferentele de culoare si de luciu ramase in urma revopsirii. Se mai inlocuiesc frecvent si spoilerele, care sunt din plastic si nu prea rezista ani la randul la o uzura constanta, pot aparea urme vizibile si probleme la imbinarile acestor masini de vanzare, asa ca trebuie sa fiti cu bagare de seama la orice detaliu, la fel ca si la suportul placutelor de inamatriculare. Dupa ce v-ati convins ca in exterior nu sunt probleme, puteti incepe inspectia interiorului masinii. Aici trebuie multa atentie la numarul de kilometri parcursi si gradul de uzura al elementelor interioare. Daca sunt putini kilometri parcursi dar masini de vanzare prezinta urme accentuate de uzura, atunci kilometrajul nu e cel real.

La fel, trebuie verificate sistemele, trebuie facuta inspectia tehnica a motorului, verificate discurile de frana, pneurile si tot ce e dedesubtul masinii, la motor, uleiul, si numai la un service autorizat. Etapa finala este condusul efectiv, verificarea miscarilor volanului, zgomotele caroseriei, turatiei motorului, comportamentului rotilor. Nu uitati nici de verificarea actelor si datelor tehnice, cartii tehnice.