Cazuri de reincarnare care au socat opinia publica

Edward Austrian. Micutul Edward, in varsta de doar patru ani, avea o fobie legata de zilele ploioase si intunecate. Apoi s-a trezit cu o problema de sanatate la gat si a inceput sa aiba dureri ingrozitoare. Ori de cate ori avea o durere de gat spunea ca „impuscatura lui doare”. Copilul i-a spus mamei sale o poveste foarte detaliata despre viata sa anterioara si cum umblase prin transee in Primul Razboi Mondial. El a mai spus ca a fost impuscat in gat si a murit. La inceput, doctorii nu au putut depista cauza durerilor sale, asa ca i-au scos amigdalele ca o masura de precautie.

Din pacate, un chist i s-a dezvoltat la nivelul gatului si medicii nu au stiut cum sa-l trateze. Imediat ce Edward a inceput sa povesteasca si altora despre experienta sa dintr-o alta viata, dar si cum a fost omorat, chistul a disparut. Doctorii nu vor sti niciodata cum a fost posibila disparitia unui chist in doar cateva ore sau de ce a disparut si de ce a aparut. Ceasul olandez. Bruce Whittier tot avea acelasi vis noapte de noapte: era un barbat evreu si se ascundea intr-o casa impreuna cu familia sa. Numele lui din viata anterioara era Stefan Horowitz si era un evreu de origine olandeza care a fost descoperit pana la urma in casa unde se ascundea cu familia si a fost dus la Auschwitz, unde a si murit. Dupa si in timpul viselor, barbatul era speriat si nelinistit. A inceput sa isi tine evidenta viselor iar intr-o noapte a visat despre un ceas pe care l-a desenat in detaliu atunci cand s-a trezit din somn.Whittier a visat si locul exact unde se afla ceasul si magazinul de antichitati pe care-l detinea. Ceasul statea bine mersi in vitrina magazinului si arata exact asa cum il desenase barbatul. Whittier a intrat in magazin si l-a intrebat pe proprietar de unde avea ceasul. Conform povestii, ceasul apartinuse unui maior german din Olanda. Amanuntul acesta l-a convins pe visator ca traise o alta viata in trecut. John Raphael si turnul. La fel ca si Whittier, si Peter Hume, un englez din Birmingham a inceput sa aiba vise foarte clare despre o viata traita anterior in persoana unui gardian la granita scotiana in 1646. Numele sau era John Raphael si facea parte din armata terestra din Cromwell. Sub hipnoza, Hume si-a amintit si mai multe detalii despre locurile pe unde umblase si cu cine se intalnise. Impreuna cu fratele sau a vizitat mai multe locuri unde credea ca a mai fost in viata anterioara si chiar a gasit un mic obiect care parea sa fie dintr-o epoca in care acesta a trait-niste pinteni de cai.

Cu ajutorul unui istoric local din Culmstock, sudul Angliei, a identificat detalii despre biserica pe care o cunostea-a amintit si de turnul bisericii cu o tisa care crestea din el. Nu exista nicio dovada publicata a existentei turnului pentru ca in 1646 fusese daramat. In registrul starii civile s-a descoperit ca John Raphael s-a casatorit in acea biserica. Un istoric specializat in Razboiul Civil a investigat cazul si l-a intrebat pe Hume sub hipnoza niste detalii specifice epocii pe care nimeni nu avea cum sa le cunoasca. Din nefericire, s-a dovedit ca Hume poate si inventase multe lucruri ca sa para interesant, asta pentru ca nu prea a raspuns la intrebarile puse…