Cum si-au indeplinit ultimele dorinte oameni simpli, dar puternici

Femeia care si-a dorit sa vada delfinii. Cand Linda Herdt a descoperit ca are fibroza pulmonara, nu i s-au dat mai mult de cinci ani de viata. Suprinzator, Linda a invins boala mai bine de 20 de ani. Dar, la 44 de ani impliniti, starea sa de sanatate s-a deteriorat si Lindei i-au mai fost date doar 6 luni de viata, cel mult. O fundatie care a auzit de povestea femeii a facut tot ce a putut pentru ca Linda sa interactioneze cu delfinii pe care-i indragea atat de mult.

Astfel, Linda a ajuns in San Diego si a vazut delfinii, ideea fundatiei fiind ca acest eveniment unic sa o ajute sa lupte in continuare cu boala. In acelasi timp, femeia si-a mai indeplinit un vis: a vazut oceanul pentru prima data! Baietelul care si-a dorit sa fie un pompier. In timp ce Chris Greicius a fost punctul de plecare pentru Fundatia Make-A-Wish, Frank Bopsy Salazar a devenit primul copil caruia i s-a garantat indeplinirea dorintei de catre fundatie. Dupa ce a fost diagnosticat cu leucemie in faza terminala la doar cinci ani, mama sa l-a internat intr-un spital din Arizona, desi asiguratorul a refuzat sa plateasca spitalizarea. Mama lui Chris Greicius s-a oferit sa-i indeplineasca copilului ultima sa dorinta. Printre altele, micutul si-a dorit sa faca o plimbare cu balonul cu aer cald, sa mearga la Disneyland, dar si sa… fie pompier pentru o zi. Bopsy a mers si la Disneyland, a facut si plimbarea cu balonul cu aer cald, insa experienta de pompier le-a depasit pe toate. In afara de turul locului unde lucreaza pompierii, Bopsy a primit si costum de pompier, cu tot cu casca, a intrat „in actiune”, cot la cot cu pompierii si a mers chiar si pe masina de interventii speciale a pompierilor, intr-o misiune destinata doar lui.

Dupa Pastele din 1981, starea baiatului s-a inrautatit. Cativa pompieri au venit la el sa-l viziteze pentru ultima data si au ramas surprinsi cand l-au vazut inca zbatandu-se sa traiasca. Masina de pompieri pe care urcase micutul fusese redenumita Bopsy 1 si prezentata lui chiar in curtea spitalului, in aplauzele personalului si lacrimile de tristete si bucurie ale parintilor, pompierilor, medicilor. In acea seara, Bopsy a murit…