Cum se alege acvariul ideal pentru apartament

Pestii sunt companionii ideali pentru orice familie. Exista doua tipuri de acvarii pentru acestia: pentru apa dulce si pentru apa sarata. Pentru ca acvariile de apa dulce sunt mult mai usor de intretinut decat rezervoarele de apa sarata, ele sunt cel mai mijloc pentru a incepe ingrijirea pestilor in apartament. La alegerea rezervorului, va trebui sa se ia in considerare doua lucruri in primul rand pentru a avea cele mai bune rezultate:

- Daca acvariul se va potrivi in casa proprie, pentru ca este un factor determinant de dimensiunea rezervorului.
- Dimensiunea suprafatei de apa din rezervor, care determina numarul de pesti care poate incapea in acvarii. In general, nu conteaza atat de mult cat de adanc este rezervorul, ci cat de mare este suprafata de apa pe care o creeaza forma recipientului. Acest lucru se datoreaza faptului ca pestii au nevoie de oxigen, iar cand vine vorba de a le furniza acest element vital, pe langa buteliile care asigura acest proces, schimbul se produce prin intermediul suprafetei apei.

Daca se aglomereaza un acvariu, pestii se pot sufoca. Dupa ce v-ati decis cu privire la dimensiunea acvariului si ati stabilit ca aveti spatiul necesar pentru a se potrivi in casa, si v-ati dat seama de cat de multi pesti pot fi gazduiti in el, urmatorul pas este de a selecta specia de peste pe care ati dori sa o aveti. Cercetati in detaliu pe www.animalulfericit.ro acest lucru inainte de a incepe sa cumparati elementele care vor compune acvariul.

Comportamentul pestilor este, in cele din urma, mai important pentru proprietar decat s-ar crede. Se creeaza o comunitate mica de creaturi vii, in care toti membrii sunt obligati sa traiasca in armonie, astfel incat planul trebuie sa ia in considerare si felul in care pestii vor interactiona.