Experimente stiintifice reale care iti vor smulge cateva lacrimi de bucurie

Porcilor le place umorul de buna calitate. V-ati intrebat vreodata daca animalele au vreun simt al umorului? O echipa de cercetatori suedezi are cu siguranta. Pentru ca nu s-au putut stapani doar sa presupuna, oamenii de stiinta au conceput un experiment care a avut in centru, pardon, in mocirla, niste porci. Porcii au fost alesi din doua motive: aveau la porci sa-si puna si in casa, pentru ca in zona unde era universitatea existau ferme cu porci cate doreai; porcii sunt singurele animale care ofera semnale verbale clare atunci cand se amuza de mama focului. Porcii isi moduleaza emisiile sonore pentru a arata ca le place ceva sau ca i-a amuzat ceva.

Porcii au fost impartiti in doua grupuri. Unii au primit snacks-uri, ca sa se simta bine si sa le mearga viata ca intr-un castel plin cu noroi si tot ce vor ei, iar al doilea grup de porci nu a primit nimic.

Al doilea grup a fost supus unor experimente prin car au fost tentati sa rada pana cadeau pe spate cu ajutorul tehnicilor clasice de acum a la Charlie Chaplin. Placerea lor si rasetele au fost masurate cu instrumente speciale. Cei care nu primisera nimic dar au fost facuti sa rada cu pofta au generat de doua ori mai multe zgomote care semanau a ras decat grupul de control. Asa am aflat ca porcii reactioneaza la comedia fizica.