Ferastraie pentru metal, o solutie la indemana pentru prelucrare de precizie

De cand omul l-a descoperit si a fost in stare sa-l prelucreze si sa-si confectioneze unelte din el, metalul a devenit unul dintre cele mai apreciate si mai exploatate elemente de pe langa acesta. Obtinut in laboratoare sau scos din pamant, metalul este foarte simplu de prelucrat si de adus intr-o forma cat mai interesanta si mai utila pentru a fi mai apoi utilizat peste tot in gospodarie si in afara ei.

Unele dintre cele mai simple unelte pentru prelucrarea metalului sunt ferastraiele pentru metal electrice, compacte, usor de folosit, usor de transportat si foarte eficiente daca ne gandim la raportul cost si timpi de prelucrare. Un prim tip de ferastraie pentru metal sunt cele pentru tevi, printre cele mai folosite pe santiere si in montaje. Pe langa tevile din metal se pot taia la dimensiunile dorite si tevi din materiale plastice. Panzele speciale care vin cu ferastraiele permit debitarea materialelor de constructii, de tipul BCA sau caramida, motoarele puternice cu cuplu ridicat permit o buna functionare a acestora, iar receptia este universala, pentru a putea fi montate pe ele si benzi de ferastrau obisnuit.

Pentru ca o piesa nu seamana cu alta, aceste ferastraie pentru metal sunt dotate cu limitator care se inclina si e extensibil, controlul curselor fiind automat. Sunt posibile chiar si prelucrarile deasupra capului, masinile fiind protejate de apa sau praf. Alte tipuri de ferastrau pentru metal pot taia imbinari in colt si pot pregati liniile de sudura, ferastraiele cu disc au si posibilitatea blocarii pentru schimbarea in siguranta a discului. Cele cu disc sunt de gasit in constructii si la lucrari de asamblare, au cutii de viteze in baie de ulei, pompa de racire instalata pe sistem, fiind ideale pentru debitari profile, tevi, bare pline. Vibratiile nu creeaza probleme pentru ca ferastraiele sunt foarte stabile, iar menghina din dotare permite obtinerea unor parametri crescuti in privinta productivitatii.